dissabte, 30 de juliol de 2011

CARAKOLLECTION!

L’alumnat de la Secció d'Expressió Plàstica van tenir la gran oportunitat de participar en el projecte “Carakollection” ideat pel dissenyador José Miguel Piñero. Un projecte sorprenent i creatiu que recull 32 escultures amb forma de caragol pintats per artistes i artesans alcoians de reconegut prestigi, col·lectius i escoles com l'Escola de Disseny d'Alcoi, la UPV Alcoi, EASD Alcoi, Centre Ocupacional Gormaget i la nostra benvolguda Escola Municipal de Belles arts.


Les xiquetes i xiquets van estar pintant el caragol durant el mes de maig plasmant el seu art i la seva creativitat en aquest animal tan simpàtic que va formar part de l'aula durant tot el mes. El resultat va ser sorprenent i original, de gran colorit gràcies a la imaginació dels cinquanta petits artistes que van participar. La mostra d'art urbà es va inaugurar el 17 de juny al Campus de la Universitat Politècnica de València d'Alcoi on va assistir nombrós públic. Durant diverses setmanes dels mesos juny i juliol els caragols han estat exposats als carrers principals d'Alcoi i en el Centre Comercial d'Alzamora.


Actualment des de dimarts passat 26 de juliol fins al 29 d'agost l'exposició “Carakollection” estarà exposada en el Centre Comercial L’Aljub d'Elx. La mostra serà itinerant recorrent els centres comercials de tota Espanya. Davant l'èxit i l'acolliment del públic d'aquesta creativa mostra hem de donar l'enhorabona! i les gràcies per acollir-nos en ella al dissenyador José Miguel Piñero i FELICITAR! Als nostres petits i petites artistes perquè han fet un treball FANTÀSTIC!*****Las alumnas y alumnos de la Sección de Expresión Plástica tuvieron la gran oportunidad de participar en el proyecto Carakollection ideado por el diseñador José Miguel Piñero. Un proyecto sorprendente y creativo que recoge 32 esculturas con forma de caracol pintados por artistas y artesanos alcoyanos de reconocido prestigio, colectivos y escuelas como la Escuela de Diseño de Alcoy, la UPV Alcoy, EASD Alcoy, Centro Ocupacional Gormaget y nuestra querida Escuela Municipal de Bellas Artes.
Las niñas y niños estuvieron pintando el caracol durante el mes de mayo plasmando su arte y su creatividad en este animal tan simpático que formó parte del aula durante todo el mes. El resultado fue sorprendente y original, de gran colorido gracias a la imaginación de los cincuenta pequeños artistas que participaron.
La muestra de arte urbano se inauguró el 17 de junio en el Campus de la Universidad Politécnica de Valencia de Alcoy donde asistió numeroso público. Durante varias semanas de los meses junio y julio los caracoles han estado expuestos en las calles principales de Alcoy y en el Centro Comercial de Alzamora. Actualmente desde el pasado martes 26 de julio hasta el 29 de agosto la exposición “Carakollection” estará expuesta en el Centro Comercial L’Aljub de Elche. La muestra será itinerante recorriendo los centros comerciales de toda España.
Ante el éxito y la acogida del público de esta creativa muestra tenemos que dar la ¡Enhorabuena! y las gracias por acogernos en ella al diseñador José Miguel Piñero y ¡FELICITAR! A nuestros pequeños y pequeñas artistas porque han hecho un trabajo ¡FANTÁSTICO!
Visita al Centre d’Art d’Alcoi (CADA)

El 25 i 26 de maig els alumnes/as de la Secció de Plàstica van realitzar una visita guiada a l'edifici modernista del Mont de Pietat actualment convertit en el Centre d'Art d'Alcoi (CADA). Van veure l'exposició “Picasso i el Mediterrani” amb obres de la Fundació Pablo Ruiz Picasso. Per a molts va ser una experiència molt interessant i gratificant. Van poder admirar gravats amb les tècniques: punta seca sobre coure, aiguafort, aigualida sobre zinc, llapis litogràfic, burí sobre coure, etc. i peces de ceràmica de Picasso. En els seus quadres apareixen personatges del món bíblic com “Salomé” (1905), “ La danza bárbara ante Salomé y Herodes” (1905) etc. També vam poder apreciar les obres amb personatges de la iconografia de la cultura grega i romana com “La guerra i la paz” (1954) entre unes altres. Del món àrab trobem “Les dones de l’Alger” (1955), “Odalisca” (1968). Els xiquets/es van trobar personatges més afins al seu món literari com els faunes de la mitologia mediterrània en obres com a “Fauno sonriendo” (1948), “Fauno músico” (1948), “El centauro picador” (1948) etc. A més el paisatge, la fauna mediterrània i el folklore mediterrani (tauromaquia) estaven presents en algunes obres de Picasso allí exposades.

A continuació vam poder apreciar allí mateix l'exposició de natures mortes del Museu del Prado, amb objectes de cuina, utensilis casolans, i aliments que van despertar l'interès en molts dels nostres petits alumnes.

També van gaudir del color expressiu i les dimensions de l'obra suggeridora “Panoràmiques” de Mónica Jover.

I finalment a la Sala NETART del CADA els petits van descobrir el poder de les imatges audiovisuals de la mà de l'exposició “Fluït Elemental” de diversos autors nacionals i internacionals. Les imatges es projectaven simultàniament en totes les plànols de la sala provocant reaccions, pensaments i suggeriments en l'espectador. Una experiència nova per als nostres alumnes/as que no els va deixar indiferents.


Si voleu més informació sobre la programació del CADA, aquí teniu l'enllaç:******


El 25 y 26 de mayo los alumnos/as de la Sección de Plástica realizaron una visita guiada al edificio modernista del Monte de Piedad actualmente convertido en el Centro de Arte de Alcoy (CADA). Vieron la exposición “Picasso i el Mediterrani” con obras de la Fundación Pablo Ruiz Picasso. Para muchos fue una experiencia muy interesante y gratificante. Pudieron admirar grabados con las técnicas: punta seca sobre cobre, aguafuerte, aguada sobre zinc, lápiz litográfico, buril sobre cobre, etc. y piezas de cerámica de Picasso. En sus cuadros aparecen personajes del mundo bíblico como “Salomé (1905)”, “La danza bárbara ante Salomé y Herodes (1905)” etc. También pudimos apreciar las obras con personajes de la iconografía de la cultura griega y romana como “La guerra y la paz (1954)” entre otras. Del mundo árabe encontramos “Les dones de l’Alger (1955)”, “Odalisca (1968)”. Los niños/as encontraron personajes más afines a su mundo literario como los faunos de la mitología mediterránea en obras como “Fauno sonriendo (1948)”, “Fauno músico (1948)”, “El centauro picador (1948)” etc. Además el paisaje, la fauna mediterránea y el folklore mediterráneo (tauromaquia) estaban presentes en algunas obras de Picasso allí expuestas.
A continuación pudimos apreciar allí mismo la exposición de bodegones del Museo del Prado, con sus naturalezas muertas (objetos de cocina, utensilios caseros, y alimentos) que despertaron el interés en muchos de nuestros pequeños alumnos.
También gozaron del color expresivo y las dimensiones de la obra sugerente “Panorámicas” de Mónica Jover.
Y por último en la Sala NETART del CADA los pequeños descubrieron el poder de las imágenes audiovisuales de la mano de la exposición “Fluido Elemental” de diversos autores nacionales e internacionales. Las imágenes se proyectaban simultáneamente en todas las planos de la sala provocando reacciones, pensamientos y sugerencias en el espectador. Una experiencia nueva para nuestros alumnos/as que no les dejó indiferentes.

Si queréis más información sobre la programación del CADA, aquí tenéis el enlace:
http://www.tucamon.es/cada