dissabte, 30 de juliol de 2011

Visita al Centre d’Art d’Alcoi (CADA)

El 25 i 26 de maig els alumnes/as de la Secció de Plàstica van realitzar una visita guiada a l'edifici modernista del Mont de Pietat actualment convertit en el Centre d'Art d'Alcoi (CADA). Van veure l'exposició “Picasso i el Mediterrani” amb obres de la Fundació Pablo Ruiz Picasso. Per a molts va ser una experiència molt interessant i gratificant. Van poder admirar gravats amb les tècniques: punta seca sobre coure, aiguafort, aigualida sobre zinc, llapis litogràfic, burí sobre coure, etc. i peces de ceràmica de Picasso. En els seus quadres apareixen personatges del món bíblic com “Salomé” (1905), “ La danza bárbara ante Salomé y Herodes” (1905) etc. També vam poder apreciar les obres amb personatges de la iconografia de la cultura grega i romana com “La guerra i la paz” (1954) entre unes altres. Del món àrab trobem “Les dones de l’Alger” (1955), “Odalisca” (1968). Els xiquets/es van trobar personatges més afins al seu món literari com els faunes de la mitologia mediterrània en obres com a “Fauno sonriendo” (1948), “Fauno músico” (1948), “El centauro picador” (1948) etc. A més el paisatge, la fauna mediterrània i el folklore mediterrani (tauromaquia) estaven presents en algunes obres de Picasso allí exposades.

A continuació vam poder apreciar allí mateix l'exposició de natures mortes del Museu del Prado, amb objectes de cuina, utensilis casolans, i aliments que van despertar l'interès en molts dels nostres petits alumnes.

També van gaudir del color expressiu i les dimensions de l'obra suggeridora “Panoràmiques” de Mónica Jover.

I finalment a la Sala NETART del CADA els petits van descobrir el poder de les imatges audiovisuals de la mà de l'exposició “Fluït Elemental” de diversos autors nacionals i internacionals. Les imatges es projectaven simultàniament en totes les plànols de la sala provocant reaccions, pensaments i suggeriments en l'espectador. Una experiència nova per als nostres alumnes/as que no els va deixar indiferents.


Si voleu més informació sobre la programació del CADA, aquí teniu l'enllaç:******


El 25 y 26 de mayo los alumnos/as de la Sección de Plástica realizaron una visita guiada al edificio modernista del Monte de Piedad actualmente convertido en el Centro de Arte de Alcoy (CADA). Vieron la exposición “Picasso i el Mediterrani” con obras de la Fundación Pablo Ruiz Picasso. Para muchos fue una experiencia muy interesante y gratificante. Pudieron admirar grabados con las técnicas: punta seca sobre cobre, aguafuerte, aguada sobre zinc, lápiz litográfico, buril sobre cobre, etc. y piezas de cerámica de Picasso. En sus cuadros aparecen personajes del mundo bíblico como “Salomé (1905)”, “La danza bárbara ante Salomé y Herodes (1905)” etc. También pudimos apreciar las obras con personajes de la iconografía de la cultura griega y romana como “La guerra y la paz (1954)” entre otras. Del mundo árabe encontramos “Les dones de l’Alger (1955)”, “Odalisca (1968)”. Los niños/as encontraron personajes más afines a su mundo literario como los faunos de la mitología mediterránea en obras como “Fauno sonriendo (1948)”, “Fauno músico (1948)”, “El centauro picador (1948)” etc. Además el paisaje, la fauna mediterránea y el folklore mediterráneo (tauromaquia) estaban presentes en algunas obras de Picasso allí expuestas.
A continuación pudimos apreciar allí mismo la exposición de bodegones del Museo del Prado, con sus naturalezas muertas (objetos de cocina, utensilios caseros, y alimentos) que despertaron el interés en muchos de nuestros pequeños alumnos.
También gozaron del color expresivo y las dimensiones de la obra sugerente “Panorámicas” de Mónica Jover.
Y por último en la Sala NETART del CADA los pequeños descubrieron el poder de las imágenes audiovisuales de la mano de la exposición “Fluido Elemental” de diversos autores nacionales e internacionales. Las imágenes se proyectaban simultáneamente en todas las planos de la sala provocando reacciones, pensamientos y sugerencias en el espectador. Una experiencia nueva para nuestros alumnos/as que no les dejó indiferentes.

Si queréis más información sobre la programación del CADA, aquí tenéis el enlace:
http://www.tucamon.es/cadaCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada